Sign In

Program Schedule

Home \ Annual Conference
< Back to Conference Home Page

Healthcare Providers Conference – 14 October 2017

At Fairmont Waterfront Hotel, 900 Canada Place Way, Vancouver, BC


*Tentative Schedule (Subject to change)

Time

Duration

Topic

Speaker

8:30am – 9:30am

1 hour

Registration & Breakfast
Please sign in and collect name badge at the registration desk

9:30am – 9:45am

15 Minutes

Opening Remarks and Welcome

Dr. Romina Reyes (introduction)
Dr.  Andrew Don-Wauchope

9:45am – 10:15am

30 Minutes

Phone a Friend: The Interface between Laboratory Medicine of Clinical Practice – cases from everyday practice

Dr. Kristin Hauff, Dr. Clinton Ho, and Dr. Romina Reyes

10:15am – 10:45am

30 Minutes

Choosing Wisely – Using diagnostic tests appropriately.

Dr. Andrew Don-Wauchope

10:45am – 11:15am

30 Minutes

Urine Drug Testing in Substance Use Disorders

Dr. Jan Palaty

11:15am -11:45am

30 Minutes

Haematology Potpourri – NOACs, coagulation monitoring and common cases

Dr. Khaled Ramadan

11:45am – 12:15am

30 Minutes

Autism

Wendy Lisogar

12:15pm – 1:00pm

45 Minutes

Lunch
Hot Buffet Lunch with Beverages

1:00pm – 1.30pm

30 Minutes

What’s new in infectious diseases diagnosis: new viruses, STIs, and syndromic testing

Dr. Miguel Imperial
and Dr. Diana Whellams

1.30pm – 2.15pm

45 Minutes

The Need for Clinical Pathology Consultation in Primary Care

Dr. Graham Segal

2.15pm – 2.45pm

30 Minutes

Electronic Ordering (eOrder) and Evidence-based Decision Support

Dr. Akiko Campbell

2.45pm – 3:00pm

15 Minutes

Break

3:00pm-3.45pm

45 Minutes

Should I have this genomics test?  Four questions to ask.

Dr. Martin Dawes

3:45pm-4:30pm

45 Minutes

What would you do? Diagnostic dilemmas. The experts and audience face off

Moderator and Expert Panel

4:30pm – 4:45pm

15 Minutes

Closing Remark

Dr. Michael Kelly

 

5:00 pm – 6:00 pm

1 hour

Reception
Meet and Mingle

Did you know that you can book your appointment online?

Book an Appointment